צוואה

רקע

בפטירתו של אדם כל רכושו הכולל כספים ונכסים יועבר לשאריו על פי דין כקבוע בחוק הירושה, תשכ"ה-1965 הכוללים את בן הזוג, ילדיו והוריו אשר בין החיים.

במידה ואין שארים, כל רכושו של הנפטר, יועבר למדינה.

הצוואה בדומה לייפוי כוח מתמשך, הינה מסמך אשר מטרתו להקנות לאדם הזדמנות להתכונן מראש, חופש בחירה והתערבות מינימלית של בית המשפט או נסיבות חיצוניות אחרות.

יתרון מהותי בהכנת צוואה הינה היכולת להכין צוואות הדדיות לזוג המנהלים משק בית משותף, ובכך להבטיח כי במותו של אחד, בן הזוג יישאר ללא שינוי מבחינת הרכוש הקיים ובעצם יוכל להמשיך באיכות החיים המוכרת לו ללא טלטלות. לאחר פטירתו של השני, הירושה תתחלק בין השארים שנותרו כגון הילדים או כל יורש אחר שיבחר.

ההליך

  1. הצוואה תוכן על ידי עורך דין, תפרט את אופן החלוקה של הרכוש וכאשר מדובר ביותר מיורש אחד או בחלוקה מורכבת, האדם ימנה יורש או אדם אחר שיקרא "מנהל עזבון" אשר יהיה אחראי לחלוקת הרכוש כפי שנקבע בצוואה.
  2. תיחתם על ידי המוריש ושני עדים.
  3. תוגש למשרד המשפטים.
  4. לאחר מותו של האדם, היורשים יגישו בקשה לצו קיום צוואה לרשם הירושות בצירוף המסמכים הנדרשים, ניתן לעשות זאת אף ללא עורך דין. בדרך כלל, מדובר בהליך פשוט ומהיר אם הצוואה הוכנה כראוי.

יצוין, כי ישנם דרכים נוספות לבצע צוואה ללא עורך דין וללא עדים אשר תתקבלנה בבית המשפט אולם לענייני המשפחה בהתאם לחוק אולם כאן פירטתי את דרך המלך לצוואה היעילה ביותר, הן ברמת החוזק שלה והן ברמת מהירות ההליך.

מכשולים עיקריים ללא צוואה

  1. בירוקרטיה ארוכה יותר
  2. התנגדות של אדם חיצוני או של השארים
  3. התערבות של גורמים חיצוניים לצורך ניהול הירושה כגון מכירת נכסים וכו'.
  4. סכסוכים בין היורשים

סמדר גז אוחיון, עורכת דין

משרד בוטיק אזרחי מסחרי בבאר שבע

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני, כל המידע באתר זה הנו כללי בלבד ואינו כולל התייחסות לאלמנטים השונים והמורכבים של מקרים שונים בתחום. על כן, מומלץ לקורא, כי בטרם כל נקיטת פעולה משפטית כזו או אחרת, לפנות לעורך דין העוסק בתחום. למען הסר ספק, כי המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד וכל תוצאה ישירה או עקיפה תחול עליו בלבד.