הליך מינוי אפוטרופוס למבוגר
הליך מינוי אפוטרופוס למבוגר הינו הליך פשוט יחסית ויכול שיעשה אף ללא עורך דין כל עוד המקרה הינו פשוט ומתקיימים בו התנאים הבאים:
כל עוד אותו אדם שבגינו נבקש את מינוי האפוטרופוס הינו צלול, ניתן לבצע ייפוי כוח מתמשך, ובית המשפט לא יאפשר מינוי אפוטרופוס במצב דברים זה.
כיום, התפיסה הרווחת הינה להמעיט בתיקי האפוטרופסות ככל שהדבר ניתן לאור קיומם של חלופות שונות שהוספו בשנים האחרונות ולאור ריבוי תיקי האפוטרופסות שהצטברו בשנים קודמות. לכן, ככל וקיימת סטייה מהתנאים לעיל, לא מומלץ לגשת להליך ללא ליווי או ייצוג של עורך דין.
מדובר בהליך שיבצע האדם המעוניין להתמנות כאפוטרופוס, וניתן לבצע באופן :-
לאחר מכן, בית המשפט יבקש תסקיר של העובדת הסוציאלית מטעם הרות המקומית בו מתגורר האדם נשוא הבקשה. הכנת התסקיר על ידי העובדת הסוציאלית יכולה לעכב את הבקשה בין חודש למספר חודשים. במידה וקיימת דחיפות מקומית לבקשה ניתן לבקש בקשה נוספת מתן צו זמני עד לקבלת הצו הקבוע.
כאשר בית המשפט החליט לאשר את הצו למינוי אפוטרופוס כפי שהוגש, על האפוטרופוס שמונה, לרכז את כל הנכסים של האדם שהתמנה עליו כאפוטרופוס, ולהודיע לכל המוסדות הרלוונטיים.
על האפוטרופוס לפעול בהתאם לחובותיו כמתואר בחוק הכשרות המשפטית ואפוטרופסות וכן בהתאם להנחיות האפוטרופוס הכללי בעניין.
בנוסף, על האפוטרופוס חלה חובה תקופתית להגיש דו"ח מובנה לאפוטרופוס הכללי על כלל רכושנו.
משרד בוטיק אזרחי מסחרי בבאר שבע
האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני, כל המידע באתר זה הנו כללי בלבד ואינו כולל התייחסות לאלמנטים השונים והמורכבים של מקרים שונים בתחום. על כן, מומלץ לקורא, כי בטרם כל נקיטת פעולה משפטית כזו או אחרת, לפנות לעורך דין העוסק בתחום. למען הסר ספק, כי המסתמך על האמור לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד וכל תוצאה ישירה או עקיפה תחול עליו בלבד.